Drømmer du om en enkel og harmonisk billedvæg, der vækker nysgerrige blikke, kan du med fordel følge et par grundlæggende tips og tricks, men vær ikke bange for at træde ved siden af; det er din mavefornemmelse, der giver væggen personlighed.

En smuk billedvæg giver dit hjem liv og personlighed, og det er en eminent måde at udnytte kedelige hjørner eller tomme vægge på. Saml alle dine bedste, sjoveste og skønneste billeder sammen med fotokunst og malerier, du elsker, og gør dig klar til at begynde rejsen mod den perfekte billedvæg.

1) Udvælg de rette billeder

Der er sjældent plads til alle dine yndlingsbilleder på én væg, og derfor skal du allerførst vælge de billeder, du vil bruge. Der må gerne være en rød tråd, der binder dem sammen, fx farverne, temaet eller bare det, at de allesammen gør dig glad.

Vær ikke bange for at vælge nogle billeder, der stikker lidt ud. Det er ofte det, der får det hele til at fungere i sidste ende.

2) Hæng dem rigtigt op

Der er én grundlæggende regel for, hvordan du finder frem til det bedste udtryk på din billedvæg; prøv det af, inden du slår søm i væggen. 

Læg dine billeder på gulvet, som du forestiller dig, de skal hænge på væggen, og se, om det fungerer. Byt rundt, tjek om mellemrummene passer og find ud af, hvad der virker bedst. 

3) Overvej afstanden mellem billederne

Når du skal beslutte dig for afstanden mellem de enkelte billeder, kan du følge den tommelfingerregel, der siger, at der helst skal være 8-15 centimeter mellem dem. Samtidig må billederne hverken hænge for tæt på loftet, gulvet, tilstødende vægge eller møbler.

Også her er der undtagelser, så prøv dig frem. Måske fungerer det fantastisk at lade et enkel billede eller to nå helt op til loftet eller være tæt på gulvet – det er dig og din mavefornemmelse, der bestemmer.

4) Gør det personligt

Når en billedvæg er særlig flot, skyldes det som regel, at der ligger mange personlige tanker bag. Du skal ikke være bange for at vælge billeder, der taler til hjertet, og du kan sagtens flette smukke familiefotos og gode minder ind i billedvæggen – i sidste ende er det måske lige præcis dét, der bringer smilet frem på dine læber hver eneste dag.

Hos Din fotobog fremkalder vi – som navnet antyder – fotobøger til at samle alle de gode minder på ét sted, men vi fremkalder også almindelige billeder. Og vi gør det naturligvis efter samme koncept; nemt, hurtigt og billigt. 

Vi har valgt at have et smalt sortiment ift. papirtyper, formater og kvaliteter, så vi kan holde prisen og leveringstiden nede. Til gengæld har vi udvalgt de mest populære størrelser, lækkert papir og flotte farver, der tilsammen giver dig suveræne fotos til din billedvæg.